Terapija šok valovima – SWT

SWT je terapija udarnim valovima, koja je neinvazivni medicinski tretman koji koristi akustične valove za poticanje ozdravljenja i poboljšanje cirkulacije krvi. U urologiji se SWT koristi za liječenje različitih stanja, uključujući erektilnu disfunkciju (ED), Peyronijevu bolest i sindrom kronične boli zdjelice.

Kod ED-a, SWT djeluje poboljšavajući protok krvi u penisu, što pomaže u stvaranju i održavanju erekcije. Tretman uključuje korištenje specijaliziranog uređaja za isporuku niskointenzivnih udarnih valova u penis, što može potaknuti rast novih krvnih žila i poboljšati funkciju postojećih.

Kod Peyronijeve bolesti, SWT se koristi za razbijanje ožiljnog tkiva i poboljšanje protoka krvi u zahvaćenom području. To može pomoći u smanjenju boli i nelagode, kao i poboljšanju seksualne funkcije.

Kod sindroma kronične boli zdjelice, SWT se koristi za poticanje ozdravljenja i smanjenje upale. Tretman uključuje korištenje specijaliziranog uređaja za isporuku udarnih valova u zahvaćeno područje, što može pomoći u poboljšanju protoka krvi i smanjenju boli.

Općenito, SWT je obećavajuća terapija za različita urološka stanja i smatra se sigurnim i dobro podnošljivim za većinu pacijenata.